Poizvedbe o osebah

Preverjanje zakonske nezvestobe

Ali me vara ? Počutim se prevarana. Prikrito ali skrito varanje zakonca je danes najpogostejši razlog za ločitev. Razlogi za ločitev so: nezvestoba oz. skok čez plot, družinski spori, fizično ali psihično nasilje, kriza srednjih let,  čezmerno posvečanje delu, pijančevanje in hazarderstvo. Večina porok danes ne traja zaradi motenj ali skritih značajskih napak zakonca. Razumeti drugo osebo ni nikoli lahko, sprejeti resnico o njej pa je še težje.  Z neizpodbitnimi dokazi je lažje prekiniti varanje in za seboj pustiti staro življenje. Nezvestoba, prešuštvo, varanje, biti nezvest in neiskren, imeti afero, kakorkoli že dogajanje poimenujete, je posledica skupna: neznosna bolečina. Enako boleče pa je tudi ne vedeti ali so vaši občutki in opažanja resnični. Sumite, da vam zakonski partner ni zvest:  Indici partnerske nezvestobe (preverite).

Razlogi zakaj se varanje ne splača (preden prevarate partnerja razmišljajte) :

 • vaš stalni partner /-ica je kot radar, ki bo slej ali prej začutil / -a, da nekaj ni v redu. Da bo potrdil /-a sume, se bo obrnil /-a na detektiva in namesto, da si privoščita dopust za uživanje v dvoje (toliko stane povprečna poizvedba) bo partner /-ica denar nakazal/ -a detektivu, da prinese dokaze.
 • Spolne bolezni so realne, sploh pri osebah, ki glede skakanja med rjuhe z neznanci nimajo nobenih ovir.
 • Nekatere ženske / moški so nori. Da, tudi hudo "vroče mačke" ali najbolj "cool tipi" so lahko med njimi. Ali je tako imenovan priložnosten seks vreden neprijetnega ali celo nevarnega nadlegovanja / zalezovanja / izsiljevanja / javnega posmeha.
 • Bolj, ko se vračate po več, večja je možnost, da vas bodo pri tem ujeli (prijatelji, znanci, ljudje, ki jih sploh ne poznate, a oni poznajo vas).
 • Da, tudi to se dogaja, da vam ljubica zatrjuje, da jemlje tablete, v resnici pa je že oz. hoče biti noseča z vami.
 • Ali ste preverili starost vaše "igračke", mimogrede lahko vaše obnašanje postane tudi kaznivo, ne samo moralno sporno.
 • Vaša polovica bo našel /-a vaše "vroče" sms-e ali klice in to zagotovo. Če boste imeli gsm ves čas pri sebi, ga skrivali, zaklepali, odklapljali, tudi ne bo nič bolje.
 • Če ve za afero vaš najboljši prijatelj /-ica bo slej, ko prej izvedel /-a tudi vaš /-a partner /-ka.
 • Družina, sorodstvo in prijateljski krog prevarane osebe varanja ne bodo pozabili še dolgo potem, ko se bo "mogoče" vaš partner že sprijaznil /-a.
 • Če imate radi svojega partnerja /-ko, se boste morali soočati z občutkom krivde.
 • Vaš partner /-ica vas mogoče že vara, ali pa načrtuje, da vas bo prevaral /-a (po možnosti z osebo, ki jo najbolj sovražite ali še hujše z vašim najboljšim prijateljem /-ico), saj preizkušeno ve, da ni hujšega od tega občutka.
 • Zmenki z dvema osebama vas bodo stali trikratno (časa, denarja, energije).
 • Če vam bo partner /-ica slučajno pripravljen /-a oprostiti bo želel /-a vedeti vse podrobnosti. Pripravite se na veliko jeze, besa, sovražnosti, napadalnosti in joka.
 • Tudi, če vam mogoče afera ni pomenila čisto nič, lahko pričakujete, da je vaša zvestoba vašemu partnerju /-ici pomenila čisto vse.
 • "Najtežje je prevarati prvič". "Kdor enkrat vara, vedno vara". Zato vas bo partner /-ka z veseljem prepustil /-a ljubici / ljubimcu. Rekoč: "Vse se vrača, vse se plača" ali "Zaslužita si drug drugega".
 • Vaš partner /-ica bo iskal /-a podporo pri vaših prijateljih in družini. Le ti bodo zavračali vas, ne njega ali njo.
 • Ko skačete preko plota, si domišljate, da je trava na drugi strani bolj zelena. Vse prevečkrat pa se zgodi, da je bil to nepremišljen skok iz boljšega na slabše (povprašajte strokovnjake za razveze, lahko povedo marsikaj poučnega).
 • Vse okoli nas je prodaja, a najbolj prodaja ravno seks. Največ pa se zasluži na človeški neumnosti. Marsikdo se pusti zmanipulirati, da mu drago prodajo / vsiljujejo nekaj, kar dejansko že ima, potem pa se počuti kot navaden bedak.

Če ste že dovolj neumni, da varate, vsekakor ne boste dovolj pametni, da se izvlečete  brez posledic. In vedite - kot imate vi pravico do užitka ima vaš partner pravico (iz-)vedeti. Na osnovi tega vedenja  (ki ga velikokrat priskrbi detektiv) bo lahko sprejel odločitve, ki jih vi niste bili sposobni ali pa jih zaradi določenih ugodnosti niste želeli sprejeti.

Preiskava ob ločitvi  oz. zakonski razvezi

Preiskava ob ločitvi pomeni danes le manjši odstotek detektivskih preiskav, kar je posledica sprejetja zakona, da se  zakonska razveza oz. ločitev lahko opravi  brez posebne krivde partnerjev (dovolj je le razlog nevzdržnosti). Dejansko število ločitev pa se povečuje z zaskrbljujočo hitrostjo. Pred sprejetjem razveze zakona brez posebnega razloga oz. krivde, so bili detektivi pristojni za zbiranje dokazov, ki so bili ob ločitvi uporabljeni kot razlogi za ločitev.

Danes, ko veljajo nekrivdne zakonske razveze oz. ločitve, se zakonsko zahteva  pravična razdelitev zakonskega premoženja ob ločitvi. Vendar pa lahko zakonec, ki vara včasih poskuša skriti sredstva v prizadevanju, da se prepreči njihova delitev ter, da si lahko s temi sredstvi ustvari novo skupnost z novim partnerjem.

Preiskava ob ločitvi je raziskava finančnega stanja zakonskega partnerja, ki vara. Odkrijejo se lahko skrita sredstva, kot so zasebni bančni računi, neprijavljeni dohodek, skrite nepremičnine, itd... Preiskava ob zakonski razvezi lahko tudi pomaga dokazati, da je zakonski partner, ki vara že zapravil polovico skupnega premoženja in mu tako polovica premoženja ob razvezi ne pripada več.  

Ko se dve poročeni osebi ločita detektiv preverja tudi zmožnost drugega partnerja za delo oz. koliko je v resnici sposoben plačevati preživnino za otroka in nezaposlenega bivšega zakonca. Prav tako detektiv preverja, če ne bivši zakonec, ki je upravičen do preživnine v resnici dela, oz. če bivši zakonski partner mogoče že živi v novi gospodinjski skupnosti s kom drugim.

Poizvedbe o aktivnostih otrok

Kot odgovor na povečanje delikventnega vedenja otrok, razpoložljivosti drog, uživanja alkohola in nekaterih drugih vrst problematičnega vedenja, starši vedno pogosteje najemajo detektiva za nadzor nad svojimi otroki. Če se je otrok zapletel v karkoli kar lahko nekega dne vodi v postopek na sodišču oz. obstaja možnost tožbe zoper starše, je lahko zelo koristno, da so starši na podlagi poizvedb detektiva hitrejši od organov pregona. Zasebni preiskovalec lahko poizveduje tudi o aktivnostih vašega najstnika (ugotavljanje: odvisnost mladostnika od droge, izsiljevanje otroka ali ustrahovanje otroka, poizvedbe o nezaželjenem vedenju vašega otroka ali mladostnika, itd..).

Poizvedovanje o osebi

Nekatere izmed najbolj pogostih zahtev za preiskave ozadja "neznanih" oseb so:
 • poizvedba  o skrbniku otroka
 • predporočne poizvedbe
 • poizvedbe o potencialnem ali obstoječem poslovnem partnerju
 • poizvedbe o pričah (preverjanje ozadja oz. kredibilnosti priče)
Copyright © 2009, Detektivske storitve Export Center.
Test alkoholiziranosti